Wat is mijn huis waard?

Waardebepaling versus taxatie

Wat is mijn huis waard? Deze vraag is lastig en bijna onmogelijk te beantwoorden voor vele mensen. De waarde van je huis hangt namelijk niet alleen af van het aantal vierkante meters door door het vraag- en aanbod, maar veel meer. Als bewoner van een huis zie jij juist vervelende mankementen die jou niet aanstaan of hele mooie herinneringen die jij weer positief vindt. Een makelaar kijkt daar doorheen. Die kijkt naar potentie, veranderingen, verbeteringen, verouderingen of iets anders. Welke materialen zijn er gebruikt, zijn ze nog in goede staat, hoe zijn de kozijnen, zit er een redelijke vloer in en ga zo maar door.

Waarom een waardebepaling?

Tijdens een waardebepaling spelen veel aspecten mee en daarom kan je dit niet zelf bepalen. Als bewoner kan je dan wel jouw droomkeuken hebben geplaatst en vernieuwd, maar wellicht heeft dit geen hogere waarde voor de woning, maar speelt iets anders zwaarder mee. Iemand anders bekijkt het vanuit een objectieve kant. Bij Renes kan je vrijblijvend een waardebepaling van je woning doen als je besluit om deze te verkopen. Wij zorgen voor een stap dichter bij een realistische verkoop.

Waarom een taxatie?

Je wilt graag weten wat je woning waard is om zo je hypotheek te kunnen oversluiten. De bank vraagt dan om een officieel taxatierapport. Binnen Renes Makelaars hebben wij experts die jouw woning kunnen taxeren, zodat je een rapport kan krijgen. Een rapport kost wel iets, maar het kan je uiteraard ook iets opleveren.

Ik wil weten wat mijn huis waard is

Plan een gratis waardebepaling in

Contact

Wil je graag weten wat je huis waard is? Wij helpen je graag om jouw huis te verkopen! Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen. Het is aan jou de keuze of je actief wordt betrokken bij het verkoopproces of je er juist vanaf ziet. We bespreken dit vooraf om miscommunicatie te voorkomen.

Vul je telefoonnummer in, dan bellen we je terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.